Távazonosítás és Távaláírás

Ügyvédi Irodánk az E-ügyvéd szolgáltatás bevezetésével a személyes megjelenés nélküli kapcsolattartás jegyében az online ügyintézést teszi lehetővé Ügyfelei számára.

Távazonosítás

A Távazonosítás útján kerül sor az Ügyfél azonosításra, mely egy videohívásból áll a felek által előzetesen egyeztetett időpontban. Fontos, hogy a távazonosítás időpontjában a személyazonosító okmányok álljanak rendelkezésre.

Távaláírás

A Távaláírás során szintén videohívás keretében kerül sor a már azonosított Ügyfél által az okirat aláírására, illetve az okiraton szereplő aláírás sajátjaként való elismerésére.

Technikai feltételek

A távazonosítás és távaláírás előzetesen egyeztetett időpontban, az Ügyvédi Irodánk részéről e-mail üzenet útján kiküldött meghívó alapján történik.

Az alábbi technikai feltételek szükségesek az Ügyfél részéről a távazonosításhoz és távaláíráshoz:

  • Internetkapcsolat
  • Videohívás lebonyolítására alkalmas eszköz (számítógép webkamerával, laptop, okostelefon, tablet)
  • Nyomtató (az előzetesen megküldött okiratok kinyomtatására, amennyiben a nyomtató nem áll rendelkezésre, úgy az Ügyvédi Irodánk küldi meg postai úton az iratokat)

A Magyar Ügyvédi Kamara tájékoztatása a távaláírásról illetve távazonosításról az alábbi linken érhető el: https://www.xn--mk-xka.hu/tavazonositas